Bitcoin Portemonnee Electrum Ondersteunt nu de bliksem, wachttorens en onderzeebootruilmachines

Bitcoin Portemonnee Electrum Ondersteunt nu de bliksem, wachttorens en onderzeebootruilmachines
Rate this post

Een van de meest populaire Bitcoin-portemonnees, Electrum, ondersteunt nu Lightning Network-betalingen.

De laatste grote veranderingen werden uitgebracht in versie 4.0, een van de grootste upgrades sinds de lancering van de Bitcoin-portemonnee in 2011. (Opmerking: Sinds de 4.0-versie zijn er enkele bugfixes toegevoegd.) Lightning-betalingen worden gezien als de toekomst van Bitcoin omdat ze goedkoper zijn en veel meer gebruikers in staat zouden stellen om bitcoin-cryptocentrische transacties in één keer uit te voeren.

Dit maakt Electrum de oudste portemonnee die tot nu toe Lightning-betalingen heeft geadopteerd.

Bliksemondersteuning in Electrum is een lange tijd in het verschiet. De oprichter van Electrum, Thomas Voegtlin, vertelde CoinDesk afgelopen zomer voor het eerst dat Lightning de volgende release zou halen.

„We hebben besloten om Lightning te adopteren omdat we het zien als de weg vooruit voor Bitcoin. Lightning is vrij ingewikkeld en niet zonder problemen, maar uiteindelijk is het de meest veelbelovende, momenteel bekende manier om Bitcoin te schalen. Het maakt ook snelle, goedkope en meer particuliere betalingen mogelijk“, vertelde pseudoniem Electrum-ontwikkelaar SomberNight in een e-mail aan CoinDesk.

Om Lightning transacties te ondersteunen, hebben de ontwikkelaars in feite een geheel nieuwe implementatie van het Lightning-protocol „vanaf nul“ geschreven, aldus SomberNight, in plaats van een populaire implementatie te gebruiken, zoals Lightning Labs‘ LND of Blockstream’s c-lightning. Dat is een van de redenen waarom de release zo lang duurde.

Een Electrum wachttoren

Naast ondersteuning voor Lightning-betalingen ondersteunt Electrum 4.0.2 nu ook een aantal andere innovaties met deze nieuwe release die het gebruik van Lightning veiliger en minder hobbelig kunnen maken voor gebruikers.

Zo heeft Electrum een eigen Immediate Edge geïmplementeerd, een belangrijk onderdeel van het Lightning Network, die de Bitcoin-blokketen scant om fraude op te sporen en te voorkomen.

Hoewel er nu een paar wachttorens zijn, worden ze nog steeds niet algemeen gebruikt in het Lightning Network, ondanks het feit dat ze een belangrijk onderdeel zijn. Op deze manier is de ondersteuning van Electrum’s uitkijktoren een stap in de richting van een beter Lightning Network.

Onderzeese swaps

Dan zijn er nog „onderzeese swaps„. Het accepteren van betalingen is nog steeds een lastig onderdeel van het Lightning netwerk omdat gebruikers een zogenaamde „inkomende capaciteit“ nodig hebben om betalingen te ontvangen, wat betekent dat er geld moet worden geplaatst in een bepaald deel van het Lightning „kanaal“ van een persoon, wat een soort van rekening is.

De ironie is dat gebruikers „niet in staat zullen zijn om betalingen te ontvangen totdat ze wat geld uitgeven„, zoals SomberNight het formuleerde.

Om dit op te lossen, hebben we ’submarine swaps‘ geïmplementeerd, wat atomaire uitwisselingen zijn van on-chain en Lightning bitcoins,“ vertelde SomberNight aan CoinDesk. Met andere woorden, onderzeese swaps maken het mogelijk om normale bitcoins naar een Lightning kanaal te sturen en bieden zo een manier voor gebruikers om hun inkomende capaciteit op te vullen.

Electrum Technologies draait een centrale server die deze swaps faciliteert, tegen een vergoeding. Dit stelt gebruikers in staat om binnenkomende capaciteit te kopen om Lightning-betalingen te kunnen ontvangen„, voegde de ontwikkelaar eraan toe.

Hardware ondersteuning voor Lightning

Electrum heeft ook Lightning geïntegreerd met hardware ondersteuning. Omdat hardware portemonnees bitcoin offline opslaan buiten het bereik van hackers worden ze beschouwd als een van de beste manieren om bitcoin te beveiligen.

U kunt Lightning [nu] direct gebruiken met uw hardware portemonnee: Channel-opens en channel-sluitingen kunnen direct betalen van en naar adressen die door een hardware-apparaat worden ondersteund. Uw Lightning-balans, terwijl in kanalen, zal niet worden beveiligd door de hardware, maar al uw on-chain-balans zal zijn, en het is erg handig om een gedeelde enkele portemonnee die u kunt gebruiken om zowel on-chain en Lightning te betalen,“ SomberNight vertelde CoinDesk.